martes, 27 de mayo de 2008

TOTS EN FORMEM PART

Quants tipus de recursos treballen amb adolescents i joves? Quina és la seva funció? Quina en fan realment?

Com comentava la meva companya anteriorment tots formem part d'alguna xarxa de recursos, per tant, tots treballem amb i per als joves, o així hauria de ser.

S'hauria de fer un treball multidisciplinar tant en els casos d'absentisme com de fracàs escolar però es fa? En gran mesura no. Per què? No hi ha temps, no hi ha prous recursos,... des de tots els recursos s'argumenta el mateix però qui en surt realment perjudicat son els nanos i aquest fet no es té en compte en tota la seva importància.

S'ha de replanejar tot el sistema de nou, des de la base, tant l'escolar com el de serveis socials; i si cal, crear nous serveis que facilitin un treball integral amb aquests nanos. Potser el problema no es troba en els nanos; potser es troba en el sistema, en la manca de motivació del professionals, en una metodologia inadequada, etc. Només és un potser, però perquè no plantejar-lo i deixar de culpavilitzar sempre els joves? Crec que alguna responsabilitat han de tenir els professionals i les administracions.

Tots en formem part, tant de la problemàtica com de la solució, només cal posar-hi ganes però de veritat.

No hay comentarios: