martes, 27 de mayo de 2008

TOTS ESTEM IMPLICATS: ÉS PROBLEMA DE TOTS

En l’actualitat existiexen diferents problemes a les aules ja siguin el fracàs i/o absentisme escolar, la violencia dins i fora de les aules, la falta de respecte per part dels alumnes i la falta d’autoritat del professorat juntament amb la falta de recursos, amb la conseqüent desmotivació per part d’aquests, així com d’altres.

He parlat anteriorment sobre la importància del treball inter/multidisciplinar dins de les escoles per tal de poder pal·liar tots els conflictes que es donen en els nostres adolescents en aquest àmbit, així com de les problemàtiques que van sorgint amb la transformació constant de la nostra societat, juntament amb la coordinació amb altres professionals de fora dels centres com EAIA, Serveis socials, sanitat, etc.

Certament amb aquesta metodologia s’avançarà però, és suficient només amb la coordinació d’aquests professionals? No és una qüestió que implica a més actors?

Segons la llei un menor de 16 anys no pot estar fora de l’escola en horari lectiu. Quan els professors detecten aquest absentisme, què fan?
Què és el que fan o el que diexen de fer els pares d’aquests adolescents per fomentar que els nens no vagin a l’escola?
Quin paper estan adoptant els agents de policia quan detecten als nois/es al carrer durant l’horari escolar?
I per últim i no menys important, què fan els amos dels establiments que estan guanyant diners a base dels xavals que fan “campana”?.

Realment estem implicats tots en aquest tema i hem d’esdevenir agents actius per a que els nostres adolescents puguin desenvolupar-se saludablement i no sucumbeixin a tots els factors de risc al que s’exposen. Ha d’haver una conscienciació de tota la població envers aquest tema. Hem de ser tots els que estiguem implicats en l’educació dels adolescents.

No hay comentarios: