miércoles, 28 de mayo de 2008

Projecte Èxit

Dins el Projecte Educatiu de la Ciutat de Barcelona es troba el Projecte Èxit, aquest preten incrementar el nombre d’alumnes que arriben a secundària amb actituds i aprenentatges bàsics, i incrementar també el nombre de graduats de secundària, a partir d’un programa d’intervenció educativa integral i orientar els alumnes cap a professions amb futur ocupacional.

Aquest objectius es duen a terme a través de 2 projectes d'acció concrets:

Acció 1: Se centra en el pas de primària a secundària i intervenen alumnes i tutors de 5è i de 6è de primària i de 1r i 2n, d’ESO. Es basa en els tallers del professorat i el reforç escolar fora d’horari lectiu per millorar la preparació dels alumnes mentre cursen l’ESO. L’objectiu del Reforç Escolar del Projecte EXIT en horari no lectiu, és el de “Incrementar el nombre d’alumnes de Primària amb actituds i aprenentatges assolits per afavorir un bon pas a l’ESO “.

Acció 2: S’adreça a l’alumnat i a l’acció tutorial de 4t. d’ESO amb l’objectiu de complementar l'orientació escolar, professional i ocupacional que fan els centres de secundària, i augmentar els graduats de secundària de l’alumnat de Barcelona.Objectius específics : Disminuir l'absentisme escolar; Desvetllar interessos culturals i professionals; Millorar els aprenentatges; Augmentar el nombre de certificacions de graduats de l’ESO; Impulsar la continuïtat dels estudis post-obligatoris.

Aquest projecte té unes bases de plantejament molt bones, ja que es tracta bàsicament d'un reforç escolar, però com educador d'adolescents en un centre obert i amb nanos que assisteixen a aquest programa crec que és com un pedaç però no una solució. Si realment hi ha tants nanos, com es diu en l'analisi de necessitats del projecte, que requereixen un suport extra en el seu aprenentatge crec que el que s'hauria de plantejar seriosament és tota la xarxa educativa, el curriculum, la metodologia emprada i els recursos econòmics i humans que es destinen a educació.

S'estan realitzant modificacions constantment a la lleis d'educació i posant en marxa projectes de suport que no son res més que pedaços al problema del fracàs escolar. S'ha d'atacar de cara el problema i ser dràstics i clars en la presa de decisions; s'ha de deixar la por a un costat i mirar cap al futur, hem de ser realistes!

No hay comentarios: